Pebermynteknapper
Foto: Anders Schønnemann
Pebermynteknapper
(rigeligt til alle - og lidt til)
DET SKAL DU BRUGE
1½ pasteuriserede æggehvider (1 bæger)
400 g flormelis
6-7 dråber pebermynteolie
evt. mere flormelis
100 g mørk chokolade
Opskrift - sådan laver du pebermynteknapper
1. Pisk æggehviden let - den skal være hvid og skummende, men ikke stiv som til marengs. Sigt flormelissen, og rør den i æggehviderne. Smag til med pebermynteolie, og ælt dejen med hænderne. Brug evt. lidt flormelis på hænderne, hvis dejen klistrer.
2. Tril små kugler på størrelse med 1-kroner, sæt dem på et fad med bagepapir, og tryk dem flade med en gaffel. Lad pebermynteknapperne tørre i mindst 3 timer, gerne natten over.
3. Smelt chokoladen over vandbad, og fyld den i en fryse- eller sprøjtepose; klip et lillebitte hul i posen, og sprøjt chokoladen på pebermynteknapperne. Lad dem ligge på bagepapiret, til chokoladen er størknet.
4. Opbevar knapperne tørt. De holder sig i mindst 1-2 uger.
Vild med de små pebermynteknapper? Så prøv disse skønne chokolademuffins med pebermynteknas