Mad
23. november 2011

Pebermynteknapper

Totalt retro-knas, og super skønt og nemt at lave – også med familiens mindste. Få opskriften på pebermynteknapper her
Af: Louisa Lorang
pebermynteknapper

Foto: Anders Schønnemann

Pebermynteknapper

(rigeligt til alle - og lidt til)

DET SKAL DU BRUGE

1½ pasteuriserede æggehvider (1 bæger)
400 g flormelis
6-7 dråber pebermynteolie
evt. mere flormelis
100 g mørk chokolade

Opskrift - sådan laver du pebermynteknapper

1. Pisk æggehviden let - den skal være hvid og skummende, men ikke stiv som til marengs. Sigt flormelissen, og rør den i æggehviderne. Smag til med pebermynteolie, og ælt dejen med hænderne. Brug evt. lidt flormelis på hænderne, hvis dejen klistrer.

2. Tril små kugler på størrelse med 1-kroner, sæt dem på et fad med bagepapir, og tryk dem flade med en gaffel. Lad pebermynteknapperne tørre i mindst 3 timer, gerne natten over.

3. Smelt chokoladen over vandbad, og fyld den i en fryse- eller sprøjtepose; klip et lillebitte hul i posen, og sprøjt chokoladen på pebermynteknapperne. Lad dem ligge på bagepapiret, til chokoladen er størknet.

4. Opbevar knapperne tørt. De holder sig i mindst 1-2 uger.

Vild med de små pebermynteknapper? Så prøv disse skønne chokolademuffins med pebermynteknas

Prøv også: Lav din egen julesnaps

Læs mere om:

Læs også