3 lækre morgenmadsopskrifter
Danmark har sagt godmorgen til OTA Solgryn igennem 115 år. Og nu er morgenmadsklassikeren klar med endnu en sprød nyhed til dig, der ikke vil gå på kompromis med hverken god smag eller sundhed, når det kommer til dagens vigtigste måltid.
> Få opskrift på morgenmad fra Thomas Rode's Stenalderkost bog
Her er tre lækre tips til hvordan du kan bruge din Solmüsli:Lækre morgenboller med müsli
Tid: 20 minutter.
Hævetid: I alt 40 minutter.
Bagetid: 20 minutter
Antal: Ca. 12 stk
Ingredienser til morgenboller:
50 gram smør
Ca. 230 g hvedemel
25 g gær
1 æg
1 dl kærnemælk
1 knivspids salt
1 spsk. honning
100 g OTA Solmüsli (din favoritvariant)
Sådan gør du:
1. Skær smørret i små tern. Smuldr smør og mel godt sammen i en røreskål. Brug fingrene.
2. Lun mælken i en kasserolle eller mikroovn til den er lillefingervarm. Rør gæren ud i mælken og held blandingen i skålen med mel og smør. Rør det sammen.
3. Pisk æg, kærnemælk, salt og honning sammen i en anden skål. Hæld den våde blanding over melblandingen, tilsæt OTA Solmüsli og ælt det hele godt sammen til en jævn og smidig dej.
4. Stil dejen et lunt sted og lad det hæve under et klæde i 25 minutter.
5. Ælt den hævede dej let igennem og form 12 boller. Lad dem efterhæve under et klæde i 15 minutter, tænd ovnen på 200 grader.
6. Bag bollerne i 200 grader til de er gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.
Morgenmadsskyr med sæsonens bær
Tid: 10 minutter
Antal portioner: 4
Ingredienser til morgemadsskyr:
4 dl skyr/græsk yoghurt
1 bakke af sæsonens bær fx blåbær eller hindbær
1 dl flydende honning
200 gram OTA Solmüsli (din ynglingsvariant)
Sådan gør du:
Fordel bær, skyr og honning i fire forskellige glas og top op med OTA Solmüsli på toppen.
Opskriften kan med fordel også bruges som en let og sund dessert!
Appelsindrøm med sprød müsliknas
Tid: 10 minutter
Antal portioner: 4
Ingredienser til appelsindrøm:
1-2 appelsiner, skåret i fileter uden skal
½ stang vanilje, kornene deraf
500 g græsk yoghurt
2 dl OTA Solmüsli (din ynglingsvariant)
Sådan gør du:
Fordel appelsinfileterne i fire høje glas. Rør vanillekorn sammen med den græske yoghurt. Kom den over appelsinfileterne. Fordel herefter OTA Solmüsli på toppen og server med det samme.
Tip: Prøv også med rød grape, mango eller ananas. Du kan også erstatte græsk yoghurt med fromage frais eller skyr.