Nyder du din mad ?
foto: All Over og Jens Essendrop.
Vi har travlt med at gøre arbejdet grundigt og effektivt. Vi har travlt med børn, der skal have kontakt, kærlighed, lektiehjælp, følges til fritidsaktiviteter. Vi har travlt med sunde måltider, i træningscenteret, på de sociale medier. Travlt med at holde os oriente
OM TINE GRANDJEAN
Tine har arbejdet med sundhedsfremme og forebyggelse i 18 år.
Er uddannet Ernæringsterapeut, Professionsbachelor i ernæring, Kerneterapeut og løbende kurser ved DET, Skolen for psykosomatik og CET.
Har de seneste 9 år arbejdet som ernæringsterapeut med behandling af sygdomme og ubalancer.
Medlem af:
Danske Ernæringsterapeuter (DET), Dansk Selskab for spiseforstyrrelser (DSS),
Samt Registreret Alternativ Behandler (RAB)
Se mere om Tine på hendes hjemmeside Sundmedmad.dk
KØB TINE GRANDJEANS BOG: ELSK MADEN
Pris: 149,95
ret i en mangfoldig strøm af informationer om kultur, miljø, videnskab, læringsprocesser, opdragelse, sex, samvær, kunst … Og meget mere.
Men al forskning viser at glæde, natur, ro, kærlige relationer, latter, gavmildhed og at være noget for andre påvirker vores helbred positivt. At være noget for andre er ikke noget med at være slank, klog, velorienteret eller smuk. Det er at give sin kærlighed og støtte til andre mennesker. At have latter og glimt i øjet. At sidde stille og roligt med sine børn/kæreste/ægtefælle - og mærke varmen fra hinanden.
Maden kan være en del af det. Fordi vi kan hygge os i køkkenet sammen. Fordi vi skænker vores krop kærligheden når vi spiser god mad. Fordi god og velsmagende mad bringer glæde!
Et forfriskende glas Cava kan boble sig vej gennem din krop og skabe lidt fornyet energi. Foråret skinner ind i vores vintertrætte celler. Grib solen og et godt glas Cava.
Jeg har en dejlig ret, som giver anledning til et tilbagelænet glas vin, mens maden simrer i ovnen. En skål friske salatblade med fennikel og agurk med en frisk citrondressing kan sagtens følge denne ret.
Unghane i kardemomme og Cava
1 Bornholmsk unghane
1 økologisk citron
3 tsk. stødt kardemomme
6 kardemommekapsler
salt
2 dl. cava
Sauce:
200 g. svampe
1 lille løg
1 dl. tør cava
1 tsk. stødt kardemomme
2-3 tsk. balsamico
½ dl. fløde
Tilbehør:
½ butternutsquash og/eller 250 g. selleri i skiver
Du kan også servere fettucine til.
Unghanen smøres i lidt olivenolie og drysses med kardemomme. Skær gerne et par små rids i skindet og lidt ned i kødet. Kardemomme kapslerne knuser du let i en morter og lægger i unghanen sammen med citronen og lidt stødt kardemomme, så siver kardemommearomaen ud under tilberedningen.
Mens unghanen steger hælder du med jævne mellemrum lidt Cava over. Nu får du synet af en unghane i fuldt brus. Cavaen karamelliserer lidt og giver smag til skindet.
Butternutsquash og/eller selleri skæres i både/skiver og bages sammen med unghanen. De sidste 40 minutter. Squashen kan du krydre med lidt hakket chili, citronskal, salt og peber.
Saucen laver du til sidst ved at snitte løg og svampe ganske fint. Du steger i saft og fedtstof, som er dryppet fra unghanen. Saucen smager du kærligt til med lidt balsamico, salt, peber og muskatnød. Tilsæt Cava og fløde inden saucen får et kort opkog. Giv dig selv en sidste smagsprøve, inden du serverer herlighederne.
Så nyd boblerne i glasset og i blodet. Nyd maden, spis bare skindet, hvis du kan lide det - det er ikke kyllingeskind, der gør os tykke. Nyd, at du er nede i gear og glad, når du sætter dig til bords.
Længere vipper? Køb dig til dem i SHOPPEN!