Selvudvikling
7. maj 2014

Sådan bliver du mere kreativ

’BRUG DIN KREATIVITET og udfold dit potentiale’, opfordrer forfatterne til bogen af samme navn. Kreativiteten er nemlig en stærk energi, der vokser bare ved at blive brugt. Og det er meget nemmere, end det måske lyder. Her du f.eks. fem korte veje til mere kreativitet i din hverdag.
Af: af Lonnie kjer
https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/maj/evaogkarenprim.jpg

Foto: All Over

Længes du efter at brænde igennem, sådan rigtigt? Har du lyst til at få øje på nye muligheder, og har du et behov for selv at ta' styringen? Så er bogen, der udkommer i morgen, måske noget for dig. For forfatterne bag Eva Wang Gøttrup og Karen Toftegaard kan måske hjælpe dig på vej mod større - og mere - kreativitet i din dagligdag.

Leg og lær
Og det er der mange gode grunde til. Hvis vi ikke lytter til vores grundlæggende behov for at udtrykke os kreativt, kan vi blive irritable, bitre, stressede … visne langsomt. Det vil de damer gerne rette op på. Så der skal leges og læres fra bogen, der indeholder tips, øvelser og inspirerende interviews med kreative personligheder.

OM FORFATTERNE

Karen arbejder som kommunikationskonsulent på kulturområdet. Hun driver eget firma sideløbende med fastansættelse. Hun har desuden en baggrund som kulturproducent, instruktør og underviser.

Eva har en baggrund som grafisk designer, scenograf og billedkunstner. Hun er i dag kreativ coach med eget firma.

læs mere på www.brugdinkreativitet.dk

Kreativitet for alle
Og nej, det handler ikke om, at du er et stort farveorgie af en legetype, der arbejder med noget virkelig kreativt og i øvrigt kun fylder dit liv med kreative sysler og tanker. Det handler om, at vi alle sammen kan være med, om nye muligheder og om at gøre ting på nye måder … og ikke om forhindringerne.

Med en tætpakket kalender, højt ambitionsniveau og mange pligter, efterlades der ikke meget tid til kreative tanker og handlinger. Det kræver en omsorg for os selv at finde.

Forfatternes 5 korte veje til mere kreativitet:

Anerkend værdien af kreativitet i dit liv
Når du bruger din kreativitet, så giver det dig en lykkefølelse, fordi du udtrykker dig og bidrager. En ignoreret kreativitet kan gnave i din livsglæde.

Værdsæt pauserne
Pauserne er guld værd for din kreativitet. Det er ofte under bruseren, på cyklen eller efter en god nats søvn, at de gode idéer opstår. Giv dig selv ro til at registrere dine idéer. Det er også på ferier, hvor du virkeligt får slappet af at der opstår nye måder at gøre tingene på. Hvis du ikke føler, du har tid til pauser, så er det ekstra vigtigt at tage dem.

Jo, du er kreativ
Måske tænker du, at kreativ, det er du da i hvert fald ikke. Men prøv at lægge mærke til, hvor mange gange i løbet af en dag, du er kreativ. Det kan være med en ny ingrediens i din madlavning eller en ny tanke, du får i samtalen med en ven eller når du leger med dine børn. Hvor i din hverdag eller på dit arbejde kunne du tænke dig at prøve noget nyt?

Prioriter tid til din kreativitet
Sørg for at sætte tid af til dine kreative idéer - både dem på arbejdet og i din hverdag - også når du har travlt. Når du bruger din kreativitet giver det dig ofte energi og overskud til alt det andet.

Vær blid ved dig selv
Kreativiteten vokser ikke frem, hvis du prøver at presse den til at dukke op. Tilgiv dig selv når der er ting, du ikke når eller gør så godt, som du gerne ville have gjort. Lav en aftale med dig selv om, hvornår det du gør, er godt nok. Hvis du var din egen bedste veninde, hvad ville du så sige til dig selv?

"BRUG DIN KREATIVITET og udfold dit potentiale"udkommer den 8. maj på Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

Læs meget mere på www.brugdinkreativitet.dk

Eller find bogen lige HER


HER!

Læs mere om:

Læs også