Sladder er tegn på høj social intelligens
Vi ser tit ned på dem, der løber med sladder og taler om andre bag deres ryg. Mange mener, at mennesker som gør sådan noget er falske, lede eller uden moral – selvfølgelig med undtagelse af når man selv falder i sladder-fælden.
Sladder gør os bedre socialt
Når man taler om sladder, har man en tendens til kun at se alle sladderens negative sider, og de negative følger af sladderen overskygger tit de positive. Undersøgelser har da også påvist, at den værste form for sladder benyttes af mennesker, der ønsker at fremme dem selv. Men vi er alligevel mange, der ikke kan holde os fra en god omgang sladder omkring frokosten på arbejdet eller ved den årlige familie-kom-sammen. Vi elsker både at høre andre diske op med den nyeste sladder, og vi elsker samtidig selv den fornemmelse vi får, når vi er i gang med at fortælle andre en nyhed, de ikke lige havde set komme.
Læs også: Derfor er sladder godt for dig
Men ifølge Psychology Today er der flere positive sider ved sladder. Er du god til at sladre lidt, er din sociale intelligens høj, og du er med stor sandsynlighed dygtig til at få og bevare gode venner, samt til at afkode hvad mennesker omkring dig har behov for.
Dem der er gode til at sladre, har meget indflydelse og er populære venner, kolleger, familiemedlemmer osv. Der er selvfølgelig en grænse for, hvor langt sladderen skal gå, så man stadig er vellidt blandt sine nærmeste. De populære og vellidte personer er derfor som regel dem, som er gode til at afveje deres sladder. De ved, hvornår sladderen skal deles og hvornår den ikke skal. Selvom de sladrer, bliver de ikke set ned på, men nærmere beundret for deres gode kendskab til alle omkring dem.
Læs også: Sådan får du bedre selvværd - og lærer at elske dig selv
Undgår du sladder står du udenfor gruppen
Deler man hemmeligheder og sladder med hinanden, opfattes det i dag som et tegn på stor tillid. Netop derfor har dem, der er gode til at sladre et stort socialt netværk, fordi de udviser stor tillid til menneskerne omkring dem.
I den anden ende af spektret finder vi de der ikke har lyst til at indgå i en samtale hvor der sladres. Disse mennesker ender omvendt oftest med at have et lille eller ikke eksisterende socialt netværk. Sladder er blevet vor tids måde at komme tæt på hinanden på, og er du ikke med på de præmisser, står du udenfor gruppen. Vil du derfor gerne være en del af den sociale gruppe, må du finde dig i lidt sladder, og er du ny på arbejdespladsen, er sladder en næsten uundgåelig del af at blive inkluderet i fællesskabet. Undersøgelser viser, at nye medarbejdere hurtigere kommer ind i sociale fællesskaber og får etableret stærke relationer, når de rider med på sladderbølgen.