Kærlighed og sex
4. januar 2012

Skilsmisse: Derfor boomer de efter juleferien

Mange søger om skilsmisse efter juleferien - hvorfor og hvordan kan I undgå at blive en del af statistikken?
Af: af Juliane Olsen
Skilsmisse: Derfor ansøger mange om skilsmisse efter juleferien

Juletid er familietid. Men for mange ægtepar er det også det tidspunkt på året, hvor de finder ud af, at kærligheden ikke holdt i længden. Derfor oplever rådgivningssitet skilmisseraad.dk i øjeblikket mere en tredobling i henvendelser fra danskere, der ønsker rådgivning om en mulig skilsmisse eller som har taget beslutningen om at gå fra deres partner.

Skilsmisse - få råd og vejledning

"De negative tanker om ægteskabet bliver holdt inde i hovedet op til jul, og de fleste håber på, at de i juleferien vil opleve en lyst til forholdet," siger Mette Haulund, der er coach og stifter af siden skilsmisseraad.dk.

For mange sker der blot ikke det ønskede boost i ægteskabet. Det skyldes især, at de fleste ikke evner at tale om problemerne og dele skilsmisse-tankerne med deres partner, og derfor bare lader stå til, ifølge Mette Haulund.

Ved henvendelse til skilmisseraad.dk vil man kunne få råd og vejledning både, hvis man overvejer at blive skilt, men også, hvis man er helt afklaret med, at der skal ske noget nyt.

Læs også: Barn efter skilsmisse: Det burde I have gjort

Tre råd til at kæmpe for ægteskabet:

1. Prioriter hinanden, som var jeres parforhold en hvilken som helst anden vigtig arbejdsopgave. Sæt tid af til hinanden. Fokuser på hinandens positive sider. Vær åben omkring jeres tanker og følelser, og accepter at det tager tid at finde tilbage til hinanden

2. Bliv på din egen banehalvdel og vurder, hvordan du bedst bidrager til et godt parforhold. Lav en målsætning for, hvad du ønsker at ændre i din adfærd overfor din partner. Tal med din partner om, hvordan du kan og vil bidrage og lad din partner gøre det samme. Lav en fælles plan for, hvordan I finder tilbage til hinanden.

3. Drop anklager og beskyldninger mod din partner. Din måde at gøre tingene på, eller se situationen på, er ikke altid den rigtige. Fortæl i stedet, hvorfor du har det svært, hvad du gerne vil have, at I har sammen. Tal sammen og støt hinanden

Læs også: Er du på vej mod skilsmisse?

Tre råd til at komme bedst muligt igennem skilsmissen:

1. Kommuniker klart og tydeligt. Vær ærlig og forklar uden omsvøb, hvorfor skilsmissen er nødvendig. Undgå unødvendige beskyldninger og alenlange forklaringer. Bliv på din egen banehalvdel og forklar, hvorfor du ikke kan blive i parforholdet - ikke, hvad der er galt med din partner, men hvad du har behov for.

2. Lav aftaler, der er rimelige for begge parter. Prioriter børnene frem for alt andet og drop de egoistiske behov. Føler den ene part sig snydt, ikke mindst i forhold til økonomi, kan det give anledning til en række udfordringer fremover.

3. Få styr på dine mål. Hvad er det du vil opnå, som gør, at en skilsmisse er nødvendig? Lav et mantra der kan hjælpe dig, når alt omkring dig ramler sammen, og alle er kede af det.

Se en video her, hvor børn fortæller om hvordan det er at bo to forskellige steder

Læs også