Så lang tid tager det at få en såkaldt "bikini-krop"
Foto: All Over Press
Selvom du mange steder kan se lokkende overskrifter om en flot og tonet bikinikrop på 4-6 uger, så er sandheden lidt en anden.
Se også: Danmarks kvinder viser deres bikini-kroppe frem
Bikini-klar på 4 uger?
For hvis det handler om at øge din muskelmasse, så skal du starte mindst et halvt år i forvejen.
Det er de hårde fakta ifølge Signe Bech, der er cand.scient. i humanfysiologi og fysisk træner hos Team Danmark.
"På 4 uger kan du godt opnå nogle resultater. Hvis du træner intensivt i 4 uger, vil du både kunne se forbedringer på styrke og på kondition, hvis dit udgangs punkt er moderat siger Signe Bech til Alive.dk, som samtidig anbefaler, at man først og fremmest kommer af med overflødigt fedt."
"Hvis du vil ændre på kroppens udseende, vil du både skulle kigge på kosten og øge din forbrænding. Til at øge forbrændingen kan bruges f.eks. løb, cykling eller svømning. For de fleste er løsningen for et synligt resultat at tabe fedtmasse," siger hun.
Muskler tager lang tid
Skal ballerne have et løft, eller vil du have vaskebræt og stærke lår, så skal du bygge muskelmasse op, og det tager tid.
"Hvis du vil opbygge muskelmasse, så er 1 kg på et år meget flot for kvinder. 1 kg muskelmasse vil sandsynligvis ikke være synligt, hvis du har en fedtprocent på over 30. For at opbygge den grad af muskelmasse skal du træne mindst tre gange om ugen, og det skal være hårdt. Du skal gå til den i din træning og gerne blive forpustet og man må også meget gerne være øm nogle dage efter - især i starten," siger Signe Bech og fortsætter:
"Der er mange ting, der spiller en rolle for, hvor hurtigt du vil kunne se din træning på din krop. Bl.a. dit fysiske udgangspunkt, dine gener, og hvor meget fedt du har på kroppen. Men hvis man træner hårdt tre gange om ugen, vil gennemsnittet nok kunne se en forskel efter seks måneder."
Kropsøvelser uden vægt er ikke effektive nok
Hvis de øvelser, du er blevet anbefalet ikke giver dig mulighed for at lægge yderligere belastning på din krop i form af vægte, så skal du ikke regne med en særlig stor forøgelse af dine muskler.
"Hvis du skal opbygge muskelmasse, så er det en god idé, hvis du laver øvelser, med mulighed for at lægge ekstra belastning på. Det kan du fx ved de såkaldte lunges eller squat-øvelser. Øvelser med kroppen alene er sjældent hårde nok, til at de kan gøre det alene," siger Signe Bech.
Gå efter den sunde krop
Signe Bech kunne imidlertid godt tænke sig, at vi fokuserede mindre på, om vi har en smule overflødigt fedt på kroppen og mere på, om kroppen er sund.
"Det er jo altid godt at træne kroppen, så du bør ikke lade være bare, fordi det ikke kan ses med det samme. Vi bør få fokus væk fra, at lidt fedt på hofterne er dårligt. I stedet for at satse på at være slank, er det bedre at komme i gang med at dyrke motion for at gøre kroppen sund og stærk," siger hun.