Hjemmelavede pølsebrød
Tid: 25 minutter. Hævetid: I alt 1½ time. Ovntid: 10-12 minutterAntal: 10 stk.
DET SKAL DU BRUGE20 g gær3½ dl mælk20 g olivenolie1½ tsk. salt2 tsk. flydende honning100 g grahamsmelca. 425 g hvedemellidt mælk til pensling3 spsk. sesamfrø til drys
PRØV OGSÅ: Vild med hjemmelavede pølsebrød? Så vil du sikkert også kunne lide disse lækre hjemmelavede burgerboller Opskrift -sådan laver du hjemmelavede pølsebrød
1. Rør smuldret gær ud i mælken, og tilsæt olie, salt, honning og grahamsmel. Rør hvedemelet i, lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt sammen, til den er blød og elastisk. Lad dejen hæve tildækket i en skål i 45 minutter ved stuetemperatur. Ælt dejen kortvarigt igennem på et meldrysset bord. Vej dejen af i klumper på ca. 90 g hver (der bliver ca. 10 stykker dej i alt). Form dem til aflange, ensartede pølsebrød, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med mælk, og drys med sesamfrø. Lad pølsebrødene efterhæve tildækket i ca. 45 minutter. 2. Varm ovnen op til 210°. Bag pølsebrødene i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle af på en rist.