Brød og bagværk
12. juli 2017

Hjemmelavede pølsebrød

Her får du en grov udgave af pølsebrød. Brødene kan sagtens fryses ned og tages op på et senere tidspunkt. Så skal de blot lunes, lige inden de serveres. Få opskriften på hjemmelavede pølsebrød her
Af: Camilla Biesbjerg Markussen
Hjemmelavede pølsebrød

Foto: Line Falck

Hjemmelavede pølsebrød

Tid: 25 minutter. Hævetid: I alt 1½ time. Ovntid: 10-12 minutterAntal: 10 stk. DET SKAL DU BRUGE20 g gær3½ dl mælk20 g olivenolie1½ tsk. salt2 tsk. flydende honning100 g grahamsmelca. 425 g hvedemellidt mælk til pensling3 spsk. sesamfrø til drys PRØV OGSÅ: Vild med hjemmelavede pølsebrød? Så vil du sikkert også kunne lide disse lækre hjemmelavede burgerboller

Opskrift -sådan laver du hjemmelavede pølsebrød

1. Rør smuldret gær ud i mælken, og tilsæt olie, salt, honning og grahamsmel. Rør hvedemelet i, lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt sammen, til den er blød og elastisk. Lad dejen hæve tildækket i en skål i 45 minutter ved stuetemperatur. Ælt dejen kortvarigt igennem på et meldrysset bord. Vej dejen af i klumper på ca. 90 g hver (der bliver ca. 10 stykker dej i alt). Form dem til aflange, ensartede pølsebrød, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med mælk, og drys med sesamfrø. Lad pølsebrødene efterhæve tildækket i ca. 45 minutter. 2. Varm ovnen op til 210°. Bag pølsebrødene i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle af på en rist.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs mere om:

Læs også