5 ferie-faldgruber – for dig med kurver
1. Selvgjort er ikke altid velgjort
Jeg har typisk skandinavisk hud, hvilket betyder, at jeg ikke rigtig bliver brun, men bare skifter mellem farverne kridhvid og kogt hummer. Derfor snyder jeg mig til lidt sommerkulør med selvbruner, og selv om jeg har brugt selvbruner i flere år, glemmer jeg alligevel ting som: at smøre hele kroppen og ikke kun der, man selv kan se, og at dem med tilsat farve får det til at se ud, som om du sveder sovsekulør (eller har noget endnu mere uappetitligt løbende ned ad benene). Jeg har dog lært altid at købe økonomistørrelsen, så jeg undgår at løbe tør halvvejs i processen (når nu man har lidt ekstra kvadratcentimeter, der skal dækkes). Det lærte jeg efter min første selvbruner-”walk of shame” ned til Matas, mens jeg lignede en, der havde fået en dobbelt bentransplantation på et tropehospital.
2. Lårbamsemamse
Når nu benene endelig har fået lidt snydekulør, så skal de da vises frem. Jeg glemmer bare, at mine lår elsker shorts og derfor lystigt gufler stoffet i sig, indtil hele stykket mellem benene er gumlet ind, og man kan se den øverste (blødeste og mest blævrende) del af mine lår. Ikke fedt at opdage efter en tur ned af Strøget, at ens før anstændige shorts nu er lårkorte – eller skulle jeg sige ”hårkorte”. Vil jeg lufte benene i en kjole eller nederdel, ja, så er rollerne byttet om, her er det nemlig stoffet, der tager en ordentlig bid af mine lår, og ikke omvendt.
3. Bølgegang i barmen
At finde en bikini eller badedragt, der kan holde styr på to hoppende badebolde, er svært! Når du så tilføjer bølger i vandet, er der næsten garanti for ”mand over bord”, hvis du igen har slækket lidt på pasformen for f.eks. at spare penge. Ved høje bølger fungerer trekanten, der dannes mellem bryst og badedragt (jeg kalder min kavalergang for Bermuda-trekanten, fordi der forsvinder ting derned, jeg aldrig ser igen, og der dukker ting op, jeg ville have svoret på aldrig at havde puttet derned!) som indgangsvej til din badedragt, og er du uheldig, kan bølgen tynge din badedragt ned eller helt rive den af. Jeg har prøvet at blive ramt af en bølge, der fyldte min badedragt med vand og skyllede den af, så jeg kun lige nåede at gribe den med foden. Så stod jeg der midt ude i vandet og forsøgte at få min badedragt på igen, panisk rædselsslagen for, at en af bølgerne skulle vælte mig omkuld og skylle mig ind på stranden, så jeg kunne ligge der splitterravende nøgen i dønningen og blive hamret frem og tilbage som en anden nødstedt hval. Heldigvis fik jeg den på igen og kunne elegant træde ud af bølgerne som en anden skumfødt Venus.
4. Stropløs = topløs
Nu vi snakker om ufrivilligt bare bryster, så er en anden sommerting, jeg åbenbart aldrig lærer, ikke at hoppe med på tendensen med bare skuldre og stropløse kjoler. Lige så snart sommerferien rammer, får jeg lyst til lette sommerkjoler trukket ned over solbrune skuldre. Jeg glemmer bare, at alt, der inkluderer en stropløs BH (eller skræk og rædsel: slet ingen BH), ikke er for mig. Alligevel lader jeg mig lokke af tendensen hver eneste sommer, også selv om jeg ved, at det bare er et spørgsmål om tid, før jeg ufrivilligt får flashet et eller andet, når den lave udskæring bliver for fristende, og mine to tøser tager chancen og prøver at springe ud i friheden.
LÆS OGSÅ: 10 fordele ved at være tyk
5. Shop-Amok
Det er, som om at når vi er på ferie, er der ikke grænser for, hvad der vil klæde os. Vi shopper løs af lokale klædedragter, farverige gevandter og souvenirs, der helt sikkert vil gøre sig godt hjemme i Danmark. Bare for at opdage, at hele charmen er væk, når vi ikke længere er under sydens sol. Men mens vi er der, lader vi os forføre, vi efterligner stilen fra de eksotiske kvinder. Om ikke andet så for at være en anden for en lille stund – her, langt fra alle, der kender os. Som da jeg på vores første charterferie som småbørnsforældre kopierede Jennifer Lopez og gik i velourjoggingsæt, tilsat store guldøreringe og wedges. Med det resultat, at vores første rigtige feriebilleder lignede en sommerreportage fra ”De unge mødre”. Det gode ved alle de fejl, vi begår på vores ferier, er, at de giver gode historier at fortælle, når man kommer hjem. Så måske er det slet ikke fejl alligevel? Måske skal vi – når der sker noget på vores ferie – være bedre til at trække på ferieoverskuddet, sige pyt og grine lidt af os selv. For hvis vi tænker efter, er det jo faktisk alle feriefejlene, der ofte ender med at blive til de bedste ferieminder.
Rigtig god ferie!