Mad
17. august 2017Kylling i fad med svampe og speltkerner
Jeg elsker, når jeg ikke skal have gang i masser af gryder og pander, men kan samle aftensmaden i ét fad. Her får du opskriften på kylling i fad med svampe og speltkerner
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Kylling i fad med svampe og speltkerner
Tid: 20 minutter. Ovntid: 45 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 1 hel kylling (gerne parteret) 2 løg 4 fed hvidløg 500 g blandede svampe olivenolie 2 tsk. tørret timian (eller 1 spsk. finthakket frisk timian) salt og friskkværnet peber 4 dl parboiled speltkerner 750 ml hønsebouillon 2 dl hvidvin GRØN FENNIKELSALAT 75 g rucola 1 fennikel 2 spsk. olivenolie saft af ½ citron salt og friskkværnet peber
PRØV OGSÅ: Perlespelt med kylling, gedeost og æbler
Opskrift - sådan laver du kylling i fad med svampe og speltkerner
1. Tænd ovnen på 200°. Skær kyllingen i 6-8 stykker, hvis den ikke er parteret. Pil og skær løg i grove skiver. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Rens svampene, og skær dem i skiver. Kom løg og svampe i et stort ovnfast fad, og vend dem med olie, timian, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil svampene begynder at blive gyldne. Tag fadet ud af ovnen, tilsæt speltkerner, bouillon og hvidvin, og rør rundt. Drys en smule salt og peber over kyllingestykkerne, og fordel dem i fadet. Sæt derefter fadet i ovnen igen i ca. 30 minutter, indtil kødet er gennemstegt og speltkernerne kogte. 2. GRØN FENNIKELSALAT: Skyl og tør rucola. Halvér fenniklen på langs, og snit den i papirtynde skiver på tværs. Bland fennikel og rucola i en skål. Dryp olie og citronsaft over salaten, og krydr let med salt og peber. Vend rundt, og servér til kylling i fad.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Halloumi-burger med avocado og løg – Få opskriften her
Tirsdag: Nudelret med laks, peanuts og forårsløg – Få opskriften her