Familieliv
11. december 2013

Mens vi venter på jul

December kan være meget mere end kulde og stress over alt det, du mangler at få gjort og købt inden jul. Her får du en masse gode idéer til, hvordan du kan nyde den hyggelige tid op til jul sammen med familien.
Af: af Frida Paustian
https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/boernefamillie/jul/mensviventerfamilielivprim.jpg

foto: Pantherstock

Varm kakaoen, og kom ud at kælke

Hvis vi igen i år er heldige med at få masser af sne op til jul, så stå tidligt op, tag jeres varmeste tøj på, og træk af sted med børn, kælk og varm kakao. Hvis du er i tvivl om, hvor den bedste kælkebakke er i nærheden af dig, så klik ind på Naturstyrelsens website, hvor du på dette link får en fin oversigt over de bedste kælkebakker. Måske der er en ny, uopdaget kælkebakke i nærheden af dig?

Naturstyrelsen.dk/Naturoplevelser/Aktiv/Vinteraktiviteter/Kaelkebakke

Bag kager til jul sammen

Find alle kagedåserne, syltetøjsglassene og de fine papirsposer frem, og træk hele familien i forklæderne. Bag et væld af småkager, og giv jer god tid. Pak nogle af kagerne ind til værtindegaver - og spis resten selv!


Tip! Lav eventuelt dejen i forvejen, og smid den i fryseren, indtil I skal bage.

Send brev til julemanden

Få fat i kataloger fra de steder, hvorfra I ønsker jer gaver til jul. Sæt jer sammen med en stak sprittuscher, sæt krydser på alle herlighederne, og skab en udførlig ønskeliste. Få børnene til at skrive et brev til julemanden, og aflever det hele i nærmeste postkasse, så ønskerne kan komme op til Grønland i en fart. Mail også ønskesedlerne til bedsteforældre og resten af slænget I skal holde jul med, hvis nu julemanden bliver syg, eller postmanden sner inde.

Hils på naboen

Har du talt med din nabo eller genbo for nylig? Uanset hvad, så er jul en oplagt mulighed til at styrke det gode naboskab. Inviter naboer og genboer til åbent hus med gløgg og æbleskiver, og få skabt nogle tættere relationer. Måske der også er nogle nye børn, som dine børn endnu ikke har mødt.


Sofahygge

Når I trænger til et hvil efter kælketuren, kagebagningen, julehandel eller bare en lang arbejdsdag, så sæt jer sammen, og se eventyret om julemandens mest kendte rensdyr, 'Rudolf med den røde tud'. Den handler om Rudolf, der - da han bliver til grin på grund af sin næse - løber væk i Nordpolens vildmarker. Da hans veninde Lulu, en smuk, ung rensdyrpige, bliver fanget af den onde isdronning Stormella, hjælper Rudolf julemanden med at redde julen og Lulu.

'Rudolf med den røde tud', 45 kr. FilmPusher.dk

Kom i stemning til jul med julemusical og Tivolis store julemarked

Kombiner en tur til Tivolis store julemarked med en god musicaloplevelse. 'Julemandens lærling' spiller i Glassalen og er for alle juleelskere fra 5 til 100 år.

Den lidt for selvfede unge nisse får ansvaret for julemandens værksted, mens han er borte, men åbner naturligvis den forbudte dør til de mørke og magiske kræfter. Han må gruelig meget igennem for at få styr på det hele, genvinde julemandens tillid og især nissepigen Julias hjerte.

Musicalen er proppet med sprudlende sang- og danseoptrin og gnistrende julestemning, så du nærmest danser ud i det smukt pyntede Tivoli efter forestillingen med den skønne musik i ørerne.


Lørdage og søndage fra 23. november til 15. december i Glassalen i Tivoli. Billetten er inkl. entré til Tivolis store julemarked. Eventyrteatret.dk

Læs mere om:

Læs også