Mad
20. februar 2014

Risret med oksekødsstrimler, hvidløg og chili

Til 4 personerDet skaL du bruge:Ca. 500 g oksekød i tynde strimler4 fed hvidløg1-2 røde chili4 spsk soja4 spsk tomatpuré4 spsk sød chilisauce2 store
Af: Retnemt.dk (opskrift og foto), redigeret af redaktionen
https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/mad/2014/november/risret612.jpg

Til 4 personer

Det skaL du bruge:
Ca. 500 g oksekød i tynde strimler
4 fed hvidløg
1-2 røde chili
4 spsk soja
4 spsk tomatpuré
4 spsk sød chilisauce
2 store gulerødder
4 store forårsløg
400 g jasminris
6½ dl vand
2 spsk. olie - gerne olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:

Tilberedningstid ca. 25 minutter.

1. Kog jasminris i 7 dl vand med 1 tsk salt under tætsluttende låg i 12 minutter. Lad derpå risene trække 10 min.

2. Hak hvidløg og chili fint. Varm 2 spsk olie i en sauterpande og rist kød, hvidløg og chili i 2-3 minutter. Tilsæt soja, tomatpuré og sød chilisauce og lad det koge ind. Tag kødet op og gem på en tallerken. Hvis du ønsker retten mindre stærk kan du reducere mængden af chili.

3. Skræl gulerødder og rens forårsløgene. Gulerødderne og det hvide af forårsløgene skæres i ½ cm skiver. Det grønne skæres i stykker på 1 cm.

4. Kom det grønne fra forårsløgene ved risene i de sidste tre minutter af trækketiden.

5. Svits grøntsagsskiverne på panden et par minutter. Kom kødet ved og varm igennem. Anret med ris og server med resten af den søde chilisauce.

Næringsindhold pr. person:
Energi: 2888 KJ (690Kcal)
Energy (KJ) Energy (kcal) Energi (%)
Protein 704 168 24
Kulhydrat 1533 366 53
Fedt 651 156 23

Få opskriften og alle de friske råvarer leveret til døren fra RetNemt.dk. Læs mere om madplaner og måltidskasser.

Læs mere om:

Læs også