Sundhed
2. december 2008

Min baby kan ikke lide at bade

Jeg har en lille dreng på fire måneder. Han har den sidste halve måned skreget, hver gang han kommer i bad.Førhen elskede han at bade, han pjaskede
Af: af Ulla Nielsen
https://imgix.femina.dk/media/3143957cd2a14e38bd7def6e0561d353.jpg

Jeg har en lille dreng på fire måneder. Han har den sidste halve måned skreget, hver gang han kommer i bad.
Førhen elskede han at bade, han pjaskede rundt og grinede - vi ved ikke, hvad der er sket. Han har ikke haft hovedet under vand (vi bruger badestol). Vi har prøvet at være i bad sammen med ham i det store badekar og holde en uges pause, men lige meget, hvad vi gør, så skriger han og er ikke til at trøste, før han kommer op. Hvordan får vi ham til at kunne lide at bade igen?
Katrine

Kære Katrine
Det er ikke altid let at finde ud af, hvorfor små børn pludselig ikke kan lide at komme i bad, så du bliver nødt til at acceptere situationen, som den er, og starte helt forfra.
Jeg vil anbefale at tage 14 dage, hvor han kun får etagevask. Undlad at tage alt tøjet af ham på én gang. Vask overkroppen, mens han stadig har tøj på underkroppen og omvendt. Lad ham i denne periode lege med lidt vand i et vandfad. Lad ham plaske med hænderne eller fødderne i vandet, mens han har lidt tøj på. Han skal have oplevelsen af, at vand kan være sjovt samtidig med, at han føler sig tryg og varm.
Når han skal til at bade igen, så sørg for, at rummet er dejligt varmt, så han ikke fryser, når han får tøjet af.
Prøv jer lidt frem med vandtemperaturen. Nogle børn vil gerne have vandet en lille smule varmere end andre, pas selvfølgelig på, at det ikke bliver for varmt.
Efterhånden vil de nye, positive oplevelser med vand overskygge de negative, og så vil badeproblemet være løst.
Benedikte Hertel, sundhedsplejerske

Læs også:
Bad
Babysvømning

Læs også