Mad
9. august 2010

Mad du kan tilberede med én hånd

Mama giver dig tre retter, som du kan tilberede med en baby på armen
Af: Henriette Søgaard Jensen
https://imgix.femina.dk/media/b08767dbc9e3460aae691d479f711b35.jpg

Foto: Vibe Morsø

De fleste nybagte forældre oplever, at babyen kræver deres opmærksomhed midt i madlavningen. Derfor har Mama fundet tre opskrifter på lækker mad, som du kan lave med én hånd.

Opskrift på kylling i svøb med ovngrønt

Antal: Fire personer

• 1 stor squash
• mindst 8 tomater
• 1 bakke små kartofler med skræl
• lidt olie
• 2 tsk. tørret estragon
• 4 stk. kyllingebryst
• 8 stk. parmaskinke
• 1dl krydderfeta
• 1dl oliven
• frisk basilikum


1. Grøntsagerne skylles under hanen, og squash skæres i grove stykker.

2. Læg squash, tomater og kartofler i et fad, pensl med olie, og drys med estragon.

3. Bag ved 200 grader i 20 min.

4. Kyllingebryst svøbes i parmaskinken og lægges ovenpå grøntsagerne, når de 20 min. er gået, og de bages sammen i yderligere 15-20 min. - eller til kyllingen er færdig.

5. Pynt med krydderfeta, oliven og basilikum.

Opskrift på bønnesalat med fintskåret kød

Antal: Fire personer

• 250g tørrede bønner (alle slags dur)
• 3 spsk. avokado- eller olivenolie
• 8 fed marinerede hvidløg
• 2 håndfulde frisk persille, hakket groft
• 4 spsk. frisk citronsaft
• salt & peber
• lidt rucola
• valgfri pålægsskiver
• sesam drys


1. Bønnerne opblødes dagen før. Næste dag koges de efter anvisning på pakken, og afkøles.

2. Olie og citronsaft rystes sammen i en melryster og smages til med salt og peber.

3. Persillen og marinaden blandes med bønnerne. Gerne mens bønnerne stadig er lune.

4. Anret med lidt rucola og valgfri pålægsskiver som for eksempel Lomo, Chorizo, Parma eller lignende.

5. Sidste lille fif: Rist sesamfrø på en tør pande, og drys på lige inden servering.

Opskrift på lynstegt wokret

Antal: Fire personer

• 500g kød i strimler (F.eks. kylling, kalkun, skinke eller hvad du kan få fat i, der er skåret op i strimler)
• 2 spsk. olie
• 1dl perleløg
• 5 marinerede fed hvidløg
• 1 bundt forårsløg
• 1 pose snackgulerødder
• lidt broccolibuketter
• 2dl sukkerærter

Sauce
• 1dl ketchup
• ½ dl soja
• 2 spsk. Worcestershire-sauce
• 1 spsk. sukker
• 1 tsk. salt
• lidt cayenne
• 2dl bouillon

Tilbehør
• 1 håndfuld cashewnødder
• 1 håndfuld rosiner
• 1 dåse ananas i tern


1. Saucen blandes.

2. Grøntsagerne gøres klar til stegning.

3. Snackgulerødder skal ikke skrælles, men hak dem groft i store stykker. Forårsløg skal af med roden og det allergroveste øverste grønne. Hak også dem i grove stykker.

4. Wokken varmes op, og steg kødet 4 min. Tag kødet op, og hold det varmt under et stykke stanniol og et viskestykke.

5. Brun perleløg og hvidløg. Derefter resten af grøntsagerne. Efter 5 min. tilsættes kødet igen, og lige inden servering hældes saucen på.

6. Server med ris eller nudler.

7. Nødder, rosiner og ananas i små skåle.

Læs også:


Hvornår må
dit barn
spise hvad

Grøntsager
under
cover

Aftensmad
til hele
ugen

Læs også