https://imgix.femina.dk/media/3507b0fd93c6403ead5c070b08bd71d3.jpg
Familieliv

Smør den rigtige madpakke til dit barn

14. november 2011
af NewsDesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Kokken Pernille Bækgaard giver sine madpakke-ideer videre til dig

Pernille Bækgaard er madskribent, kok og mor til en pige på syv år. Hver morgen laver hun madpakke til datteren Alexandra, som aldrig har tre klemmer med fabrikspålæg med i skole.

Mad vigtigere end spil
- Jeg har den holdning, at når man kan bruge flere hundrede kroner på PlayStation og spil til barnet, kan man også bruge penge på deres mad, siger Pernille Bækgaard, som går til madpakkerne med entusiasme og kreativitet.

- Der er mange ting, som gør en madpakke spændende. Jeg lægger altid en serviet i madkassen og hver dag får Alexandra en lækkeri med til dessert, det kan være salte mandler, en kage eller en lækker scone.

Tænk over farverne
Pernille Bækgaard anbefaler, at man tænker over farverne i madpakken. Gulerodsstave, agurkestave, tomattern og peberfrugter i skiver er nogle af de ting, som giver sanserne appetit.

Madpakker skal helst laves om morgenen. Det er de færreste ting, der bliver lækre af at ligge i et køleskab natten over for derefter at ligge og bage i skoletasken tre timer før, det skal spises. Men der er mange ting fra aftensmaden, der sagtens kan spises næste dag, for eksempel kyllingelår, stegte chopsticks af lammekoteletter eller små spyd med kyllingestykker.

Ulækre madpakker
Mange skoler har ikke køleskab til børnenes madpakker. Det vil sige, at de ligger og lumrer i tasken flere timer, før de skal spises. En skandale, mener Pernille Bækgaard:

- Det er forkasteligt, simpelthen vildt ulækkert. I princippet bør der ikke være forskel på børn og voksnes madpakker. Hvorfor skal barnet spise noget, der er mindre lækkert end det vi får? Jeg synes, at det er vigtigt, at man laver en indbydende madpakke til børn. Det betyder noget for dem, da det er en slags hilsen hjemmefra.

Kilde: www.oestrogen.dk

Læs også:
Lav en madpakke, der bliver spist

Læs også