Grove mexicanske pandekager kødfyld og salsa
Foto: Betina Hastoft
Sådan laver du mexicanske pandekager med kødfyld
Tid: 45 minutter
Antal personer: 4
Fra: 12 måneder
Pandekagedej:
Brug eventuelt færdigkøbte fuldkornstortillas
• 125 g groft speltmel (eller grahamsmel)
• 2 æg
• 2½ dl mælk
• ¼ tsk salt
• 2 spsk fi nthakket persille eller purløg
• 1½ spsk raps- eller olivenolie til stegning
Tomatsalsa:
• 1 dåse flåede tomater
• 1 fed hvidløg
• salt
Kødfyld:
• 2 store løg
• 2 røde snackpeberfrugter
• 2 tsk. raps- eller olivenolie
• 400 g oksekød i wokstrimler
• 1 tsk. stødt spidskommen
• salt og friskkværnet peber
• 200 g majs (fra frost eller dåse)
Tilbehør til mexicanske pandekager:
• 1 salathoved, fintsnittet
• evt. frisk koriander
1. Mexicanske pandekager: Pisk eller blend mel, æg, mælk, salt og persille sammen til en jævn dej. Steg i alt 8 små mexicanske pandekager på en slip let-pande. Dryp kun lidt olie på panden, før du steger den næste pandekage - det er nok til, at pandekagerne ikke hænger i.
2. Tomatsalsa: Blend tomater, hvidløg og chili(er) til en grov eller glat salsa efter ønske. Smag til med salt.
3. Kødfyld: Pil løgene, og hak dem fint. Skær peberfrugterne i tynde ringe. Svits løg og peberfrugt i olien på en pande i et par minutter. Tilsæt kødet, og lad det stege. Drys spidskommen over, og smag til med salt og peber. Tilsæt majs, og varm dem med et par minutter ved middelhøj varme.
4. Anretning: Rul de mexicanske pandekager sammen om kødfyld og salat, og server med tomatsalsaen og evt. et drys korianderblade.
Grove mexicanske pandekager og salsa er en del af opskriftssamlingen Grøntsager under cover - se de andre lækre opskrifter her!