Hvirvel af rødbede og kartoffel 7-8 måneder
Foto: Thayer Allyson Gowdy
Denne smukke efterårsret er lunende og lækker at servere som en af babyens første blandede retter. Friske rødbeder har en naturlig sødme og er en god kilde til folinsyre, kalium, fibre og sygdomshæmmende antioxidanter. Vælg små rødbeder, hvis det kan lade sig gøre, for de er en lille smule sødere og mindre trevlede end de større af slagsen.
Giver cirka 3¾ dl mos
1 bundt små rødbeder, omkring ½ kilo i alt, rensede og skrubbede
1 stor bage- eller moskartoffel, skrubbet
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 190°. Kom rødbederne i en lille bradepande, og hæld vand 1-2 cm op langs kanten af rødbederne. Dæk med sølvpapir. Prik kartoflen adskillige steder med en gaffel og læg den på et lille stykke bagepapir. Kom rødbederne og kartoflen i ovnen, og bag dem meget møre, 45-60 min. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
Skræl kartoflen og rødbederne, skær dem i store stykker og smid skrællerne ud. Kom kartoflerne i en foodprocessor eller blender, og blend dem cremede. Tilsæt en smule vand, modermælk eller modermælkserstatning, så mosen får en blød konsistens. Kom kartoffelmosen i en skål.
Kom rødbederne i foodprocessoren eller blenderen og blend dem cremede, tilsæt også her en smule vand, modermælk eller modermælkserstatning, så konsistensen bliver lind. Kom rødbedemosen i en anden skål. Når der skal serveres, røres de to slags mos let sammen i en hvirvel i babyens skål.
Opbevaring:
Kom den cremede mos i køleskabet i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller kom den i fryseren som små portioner i en isterningbakke eller andre små beholdere til babymad og nedfrys dem indpakket i op til 3 måneder.
Tip:
En anden nem kombination med både sød og pikant smag er at røre rødbeden sammen med mos af søde kartofler.
Kilde: Mad til småfolk af Karen Ansel & Charity Ferreira, Gyldendal
Artiklen indeholder affiliatelink
Se også de andre opskrifter:
Mos og grød, der passer dit barn i overgangen fra mælk til mad
Ovenbagte æbler