Mad
5. januar 2009

Nudelsuppe med oksekød

Denne suppe står klar på næsten ingen tid. Server den rygende varm, og stil tilbehøret frem på bordet, så man selv kan forsyne sig.
Af: Redaktionen
https://imgix.femina.dk/media/51b532a630de490fa136666326176cd3.jpg

Tid: 20 minutter
Antal personer: 4

2 l oksebouillon
Salt og friskkværnet peber
200 g nudler
400 g oksefilet
2 bundter forårsløg

Tilbehør til suppen
100 g bønnespirer
1-2 røde chilier
Frisk koriander
Frisk thaibasilikum
1 limefrugt
¾ dl hoisinsauce
1 spsk chilisauce (fx Linghams)

1. Tilbehør: Skyl bønnespirer, chilier, koriander og thaibasilikum. Skær chilierne i skiver. Skær limefrugten i kvarter. Anret tilbehøret i små bunker på et fad. Rør hoisinsauce og chilisauce sammen i en lille skål.
2. Bring oksebouillonen i kog. Krydr med salt og peber. Tilsæt nudler, og lad dem koge i 3-4 minutter.
3. Skær oksefileten i tynde skiver med en skarp kniv. Rens forårsløgene, og skær toppen af. Kom oksestrimler og forårsløg i suppen, og lad den koge i yderligere 2 minutter, eller til kødet er netop mørt.
4. Servering: Fordel suppen (med nudler, oksekød og forårsløg) i 4 skåle. Sæt fadet med tilbehør frem på bordet sammen med hoisin-chili-saucen.

Læs også:
Pitabrød med shawarma
Æblesalat chorizo
Linsesuppe

Læs også