Små brombærdrømme med abrikosskum
18 personer
Kager
4½ æggehvider, gerne pasteuriserede
200 g sukker
100 g mandler med skal, blendet
100 g hasselnødder, blendet
Abrikosskum
½ l piskefløde
Korn fra ½ vaniljestang
5 spsk. abrikossyltetøj
Pynt og drys
400 g friske brombær
Lidt friske mynteblade
Flormelis
Du skal også bruge
8 runde forme på 8 cm i diameter (eller en lille bradepande på 20 x 30 cm)
Smør til formene
Er du blevet sulten efter flere bær? Få opskriften på de søde glutenfri kokos-blåbærsnitter her
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk, til hviderne er helt stive. Vend de blendede mandler og nødder i æggehviderne. Dæk bunden af formene med bagepapir, smør formene godt, og fordel dejen i formene (eller bag bunden i en bradepande, og stik små runde kager ud med en udstiksform på 8 cm i diameter).
Bag bundene i ovnen i 10-12 minutter. Lad dem køle helt af. Pisk fløden til skum, og vend vaniljekorn og abrikossyltetøj i. Fordel abrikosskummet over nøddebundene, pynt med brombær og mynteblade og drys med flormelis.
De små kager med brombær skal nok gøre glæde i mødregruppen eller til fødselsdagen.
Lav sunde muffins med banan, blåbær og oliven til mødregruppen