Sundhed
4. december 2008

Flaskebørn

Hvis du af den ene eller anden grund ikke ammer, så må dit barn have flaske. Brug modermælkserstatning, som kan købes i pulverform.Pulveret er lavet
Af: af Ulla Nielsen
hvad er kighoste

Hvis du af den ene eller anden grund ikke ammer, så må dit barn have flaske. Brug modermælkserstatning, som kan købes i pulverform.
Pulveret er lavet af spraytørret komælk, men sammensat ernæringsmæssigt med modermælken som forbillede, hvilket kort fortalt vil sige med færre proteiner og flere fedtstoffer end i komælken. Desuden er der tilsat for eksempel langkædede fedtsyrer, som er sunde for barnet.
Tilbered modermælkserstatningen som beskrevet på pakningen. Kom aldrig ekstra pulver i for at gøre modermælkserstatningen ekstra god, så får barnet for lidt væske i forhold til den næring (proteiner, kulhydrater og fedtstoffer), som det har fået.
Du kan med fordel lave flasker til et helt døgn ad gangen og opbevare dem i køleskabet. Du må gerne lune flasken i mikrobølgeovn, bare du ryster flasken godt bagefter (mikrobølger varmer "ujævnt"), og du passer på, at mælken ikke er for varm (den skal være cirka 37 grader). Test eventuelt temperaturen ved at sprøjte et par dråber mælk ud på indersiden af dit håndled - den må ikke føles hed.
Sid eller læg dig med barnet i favnen, når det får flaske.

Læs også:
Modermælkserstatning
Fast føde

Læs også