Mad
15. september 2010

Wok med kål, nødder og skinke i sojasauce

4 personer(Efterår, vinter)Wok:½ dl sesamolie eller jordnøddeolie600 g skinkeschnitzel, skåret i tynde strimler½ spidskål, skåret i tynde strimler, ca
Af: Uddrag fra Bitz dit køkken af Christian Bitz
https://imgix.femina.dk/media/08c87e2af5c444c7be3655a9be2f88a7.jpg

4 personer
(Efterår, vinter)

Wok:
½ dl sesamolie eller jordnøddeolie
600 g skinkeschnitzel, skåret i tynde strimler
½ spidskål, skåret i tynde strimler, ca. 3 cm lange
3 gulerødder, skrællet og skåret i tynde strimler,
ca. 3 cm lange
2 rødløg, skåret i tynde både
2 fed hvidløg, skåret i tynde strimler
1 dl sojasauce
½ dl riseddike eller en frugteddike
50 g cashewnødder

Sådan gør du:
Kom lidt sesamolie i en wok eller en stor, dyb stegepande, og varm den godt op. Rist kødet godt af i 2-3 minutter. Fjern kødet, og læg det på en tallerken.
Hæld lidt mere sesamolie i wokken, og rist alle grøntsagerne i ca. 2 minutter. Kom lidt sojasauce på kødet, og kom det i wokretten. Tilsæt riseddike, og smag til med salt og peber.
Serveres på en tallerken med cashewnødder på toppen, en lille portion ris og kålsalat.

Kålsalat:
½ spidskål, snittet i tynde skiver
25 g cashewnødder
1 lime, saften
1 spsk sesamolie

Sådan gør du:
Bland det hele sammen til en lækker salat

Ris:
200 g basmatiris

Sådan gør du:
Kog risene efter pakkens anvisning.


Kilde: Bitz dit køkken af Christian Bitz, JP/Politikens forlag

Læs også