Gratineret tortilla med krydret oksekød og mango relish
4 personer
Det skal du bruge:
1 stor mangofrugt
2 små rødløg (eller 1 stort)
2 chili
3-4 spsk limesaft
2 spsk sukker
Salt, peber
1 dl friske korianderblade
500 g hakket oksekød ca. 10%
Olie til stegning
50 g taco krydderiblanding
1 dåse kidneybønner i saltlage
1 dl vand
8 store wrap tortilla
80 g revet cheddar
Sådan gør du:
Tilberedningstid ca. 30 min.
1. Skræl mangoen og skær mangokødet fri af stenen og skær det i tern ca. 1½ x 1½ cm. Hak rødløget. Halvér chilien på langs, fjern kerner og frøvægge og hak den fint. Tænd ovnen på 225ºC.
2. Kom mango, rødløg, chili, limesaft og sukker i en gryde og bring det i kog under omrøring. Kog kraftigt et par minutter, smag til med salt og peber og sæt det til side.
3. Svits kødet godt i 1½ spsk olie og krydr med tacokrydderi. Kom de afdryppede kidneybønner samt vand ved og kog et kort øjeblik. Smag til med salt og peber.
4. Læg tortillaerne på en bageplade, drys med ost og gratinér til osten er smeltet og gylden.
5. Pluk og skyl korianderbladene. Fordel kød og mangorelish på de gratinerede tortillas. Drys med korianderblade og server.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 3969 KJ (949Kcal)
Energy (KJ) Energy (kcal) Energi (%)
Protein 812 194 20
Kulhydrat 2013 481 51
Fedt 1144 273 29
Få opskriften og alle de friske råvarer leveret til døren fra RetNemt.dk. Læs mere om madplaner og måltidskasser.