Familieliv
11. februar 2013

Singlemor søger partner

At date som alenemor er en ganske udfordrende disciplin. Hvor skal tiden komme fra, og hvordan finder man ham? Her er tips og tricks til at finde drømmemanden.
Af: af Magasinet Mor
https://imgix.femina.dk/media/websites/mama-dot-dk/website/2012/baby/2012-38-singelmor-prim.jpg

Netdating for singlemødre

• Fortæl hvem du er, jo mere ærlig du er, jo færre svar får du - og jo højere kvalitet.

• Vær præcis. At skrive, du er læge, holder Information og griner af Dirch Passer, er
hundrede gange mere sigende end at kalde sig 'intelligent og sjov'.

• Svar bejlerne pænt, men sortér med hård hånd. Du skal kun bruge én.

• Fortæl om dine børn og om du ønsker flere - og om han må have børn.

• Skriv et-to breve, så mød ham. Lange brevvekslinger giver rum for illusioner.

Sådan finder du drømmemanden

Tal med dine børn
Deres reaktion afslører deres grad af parathed over for en ny mand i jeres liv. Dit barns/børns reaktioner højst sandsynligt vil være blandede. Skeln mellem de behov og ønsker, der ligger i deres respons. Måske håber børnene stadig, du finder sammen med deres far, eller måske har de behov for kvalitetstid sammen med dig. Hjælp dem med at sætte ord på deres håb og frygt i forbindelse med, at du dater.

Sæt børnenes behov over dine
Grundlaget for senere sunde, seksuelle og intime relationer skabes tidligt i børn. Undgå at sove sammen med en helt ny mand, mens børnene er hjemme. Det kan for dem føles som om, du vælger ham over dem. Eller at han trænger ind på deres enemærker, hvis ikke du har informeret og involveret dem på forhånd.

Undgå at forvirre
Skal en anden mand end far ind i børnenes hverdag, skal det foregå lempeligt. Børn har brug for at føle, de har medindflydelse, og særligt når det gælder noget så centralt som en ny mand i dit liv. Vent med at lade mand og børn møde hinanden, til I er sikre på, I er et etableret par. Børn kan hurtigt knytte sig til et nyt menneske og bliver kede af det, hvis han pludselig forsvinder igen.

Observér, lyt og forstå
Har din potentielle nye mand børn fra et tidligere forhold, kan du lære meget af hans kommunikation med dem. Er hans grundliggende værdier om børneopdragelse i overensstemmelse med dine? Observér også, hvordan han interagerer med sin ekskone. Prøv at være fordomsfri.

Find støtte
Beslutter I at flytte sammen, kan det være et puslespil at få dannet en velfungerende, sammenbragt familie. Søg viden om sammenbragte familier og børn, og hvordan man bliver en god stedforælder. Tal med andre par om erfaringer og overvej professionel rådgivning.

Del forældrerollen
Som biologisk forælder kan du med fordel beholde det primære forældreansvar i en periode. Så kan din kæreste starte med at være en ven og en positiv voksen i dit barns liv. Langsomt kan han vise, at han støtter din opdragelse (også hvis han er uenig) og gradvist begynde at dele noget af forældrerollen med dig.

Sæt grænser
Når en ny familie skal falde på plads, vil børnene ind imellem tage nogle ture. Din kæreste bør sætte grænser og tale bestemt til barnet i konflikter. Sådan oplever barnet sammenhæng mellem din og hans opdragelse og adfærd, og det giver følelsen af samhørighed og sikkerhed. Bliver der behov for irettesættelse, kan han bede om hjælp fra dig.

Læs også