Enebærbøf med grøn waldorfsalat
4 personer
Husk!
Retten er med hakket kød og skal tilberedes senest dagen efter levering. Ellers skal kødet fryses ned til det skal bruges.
Det skal du bruge:
2 tsk knust enebær
500 g hakket oksekød 8-12 %
4 skiver bacon
1 kg små vaskede kartofler
olie
Salt, peber
Dressing:
100 g creme fraiche 18%
2-3 tsk citronsaft
Sukker
Waldorfsalat:
2 æbler
4 stilke bladselleri
250 g vindruer uden sten
2 hjertesalat
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 230 ºC. Skær kartoflerne i halve. Vend kartoflerne i lidt olie, salt og peber i et ovnfast fad. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 25 min.
2. Bland de knuste enebær med kødet og lidt salt og peber. Reducer evt. mængden af enebær, da smagen er meget markant. Form 4 flade hakkebøffer og snor en skive bacon omkring hver. Steg bøfferne ca. 7 min. på hver side ved middel varme til de er gennemstegte.
3. Rør en dressing sammen af creme fraiche og citronsaft. Smag til med sukker, salt og peber.
4. Skær æbler i tynde skiver, dryp evt. med lidt citronsaft. Skyl og snit bladselleri i skiver på skrå. Pil druerne af stilken og del salaten i små blade. Bland æbler, bladselleri, druer og salat.
5. Hæld dressingen over og server salaten til bøffen sammen med kartofler.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 2815 KJ (673Kcal)
Energy (KJ) Energy (kcal) Energi (%)
Protein 704 168 25
Kulhydrat 1154 276 41
Fedt 957 229 34
Få opskriften og alle de friske råvarer leveret til døren fra RetNemt.dk. Læs mere om madplaner og måltidskasser.