Texasmad: Chevice med tequila
Foto: Stine Christiansen/Skovdal & Skovdal
Husk, at når du spiser rå fisk, skal du vælge det bedste af det bedste og huske at fryse det ned i mindst 24 timer ved ÷ 18°.
10 store kammuslinger
300 g laks uden skind og ben
1 bundt koriander, groft plukket
3 forårsløg
1 grøn chilipeber
1 tsk. sukker
¾ dl limesaft
¼ dl tequila
2 spsk. virkelig god olivenolie
salt
ENDVIDERE:
2 hjertesalater
grillet brød
lime
tabasco
Fjern musklerne på kammuslingerne. Skær kammuslinger og laks i små terninger. Pluk korianderen; skær forårsløget i skiver, og hak chilien - kassér nogle af frøene, hvis du ikke vil have cevichen for stærk. Rør sukker, lime, tequila og olie sammen, til sukkeret er opløst. Vend fisken med dressing, koriander, forårsløg og chili. Smag til med salt og lime igen.
Anret cevichen i bladene fra hjertesalaten, og servér straks med grillet brød, lime og tabasco til.
TIP: Hellefisk, torsk, kuller og ørred er også gode at bruge til ceviche.
FLERE OPSKRIFTER
JORDBÆR-
MARGARITA
(drink)
GRILLEDE ØSTERS
DE LUXE
(snack)
PULLED PORK
SANDWICH
(snasket hovedret)
LEMON MERINGUE PIE
(syrlig og sprød
dessert)