Blåbærkage
![Blåbærkage](https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/desserter/2012/07/1230-blaabaerkage/1230-blaabaerkage-copy-2.jpg?auto=format,compress&fit=min&fp-x=0.5&fp-y=0.5&ar=414:548)
Foto: Lars Ranek
(12 personer)
3 hele æg
150 g rørsukker
½ tsk. kanel
korn af 1 stang vanilje
1 tsk. fintrevet muskatnød
1¼ dl mælk
100 g smeltet smør
150 g hele mandler blendet til fint mel
175 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
250 g blåbær
60 g pinjekerner
YOGHURTCREME:
1 dl piskefløde
200 g græsk yoghurt
4 spsk. flormelis
ENDVIDERE:
1 firkantet form på 25 x 15 cm
Pisk æg med sukker og alle krydderierne, til piskeriset danner spor i dejen. Tilsæt mælk og smør. Vend mandelmel i. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og vend forsigtigt rundt. Fordel dejen i en bageform beklædt med bagepapir. Drys bærrene og pinjekerner over dejen, og tryk dem let ned i dejen. Bag kagen i en 180° varm ovn i 40 minutter. Pisk fløden til skum. Rør yoghurt med flormelis, og vend flødeskummen i.
Prøv også:
Macarons med hindbær-creme
![https://imgix.femina.dk/legacy/media/b0c9f5501b80410494143c941faceb0b.jpg](https://imgix.femina.dk/legacy/media/b0c9f5501b80410494143c941faceb0b.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)
![https://imgix.femina.dk/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg](https://imgix.femina.dk/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)
![https://imgix.femina.dk/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg](https://imgix.femina.dk/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)
![https://imgix.femina.dk/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg](https://imgix.femina.dk/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Lette og lækre
forretter Hovedretter - til
hverdag og fest Madplan til hele
ugen Køb dit køkkenudstyr (link fjernet)
i feminashoppen.dk (link fjernet)