Mad
16. november 2017Æggekage med ristede rosenkål og bacon
Prøv, hvor lækre de små rosenkålshoveder kan blive, når de steges sprøde og gyldne. Her får du opskriften på æggekage med ristede rosenkål og bacon
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Æggekage med ristede rosenkål og bacon
Tid: 20 minutter. Ovntid: 20 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 6 æg 1 dl mælk 50 g friskrevet parmesan + lidt til servering salt og friskkværnet peber smør til stegning 500 g rosenkål 100 g baconskiver 4-8 skiver rugbrød smør til brødet
PRØV OGSÅ: Æggekage med grøntsager og bresaola
Opskrift - sådan laver du æggekage med ristede rosenkål og bacon
1. Tænd ovnen på 175°. Pisk æg, mælk og fintrevet parmesan sammen, og krydr med salt og peber. Opvarm en pande, som kan tåle at komme i ovnen, og smelt smørret på panden. Hæld æggemassen på panden, rør rundt et par gange, og sæt så panden i ovnen i ca. 20 minutter, til æggemassen er fast (alternativt kan du bage æggekagen i et smurt ovnfast fad). 2. Rens rosenkålen; skær bundene af, og del dem i kvarter. Steg baconskiverne sprøde på en tør pande. Afdryp dem på et stykke køkkenrulle. Steg rosenkålene på samme pande, og smag til med salt og peber. Lad kålen blive gylden og gennemstegt, dog uden at den bliver blød. Top æggekagen med rosenkål, bacon knækket i mindre stykker og flager af parmesan. Servér med ristet rugbrød og smør. TIP: Bag evt. æggekagen i et smurt ovnfast fad i stedet for på en pande Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Sellerideller og grønkålssalat med perlebyg – Få opskriften her
Tirsdag: Lasagne med butternutsquash – Få opskriften her
Torsdag: Kulmule med salvie og ristet blomkål – Få opskriften her