Snydepizza med figner, mascarpone og parmaskinke
Foto: Anders Schønnemann
Top-favorit!!! Er du ikke til fladbrøds-pizza, men gerne til lynhurtig-hjemmelavet-aftensmad, kan du måske lokke en færdig dej ud af din pizzamand.
2-4 store fladbrød
¼ dl olivenolie
2 fed hvidløg, knust
250 g mascarpone
1 tsk. fintrevet økocitronskal
6 friske figner i kvarter
lidt olivenolie
salt
100 g rucola
lidt citronsaft
ca. 75 g parmaskinke
peber
Forvarm ovnen og to bageplader til 240° (eller så varmt som muligt).
Rør olien med hvidløg, og pensl fladbrødene med olien. Fordel mascarpone, citronskal og figner på pizzaerne; dryp med olivenolie, og krydr med salt. Bag pizzaerne på varme plader, evt. én ad gangen, i 6-9 minutter, eller til de er gyldne. Top med rucola vendt med lidt citronsaft, skinke og masser af peber. Servér straks.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Mascarpone kan udskiftes med gedeost.