Mad
1. november 2012

Kylling i sursød sauce

Ugens onsdagsopskrift er kylling i sursød sauce. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/ugens-madplan/2012/11/1244-madplan/1244-mad-onsdag-copy-2.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Hvis du serverer retten med fuldkornsris, tager den lidt længere tid at tilberede. Husk at koge dine ris uden salt - det forkorter kogetiden.

2 kyllingebryster i strimler
en smule olie til stegning
2 fed hvidløg, hakkede
1 spsk. hakket ingefær
3 dl ketchup, gerne Heinz
3 spsk. sukker
1½ dl vand
3-4 spsk. lagereddike
1 dl finthakket ananas
evt. majsstivelse

ENDVIDERE:
1 løg i både
1 buket broccoli i små
buketter
¼ ananas i terninger
1 bundt forårsløg, snittet

TILBEHØR:
kogte ris eller nudler

Brun kyllingen i olie på en varm pande, og steg den, til den er gennemstegt. Tag den af panden.
Sautér hvidløg og ingefær i lidt mere olie i den store gryde, uden at det tager farve. Kom ketchup, sukker, vand, eddike og ananas ved, og lad saucen koge op. Du kan lade saucen være tynd eller jævne den lidt med 1 spsk. majsstivelse rørt ud i 2 spsk. vand, hvis du bedst kan lide, den er lidt tyk.
Kom løg og broccoli i saucen, og lad det dampe under låg i 2 minutter. Tilsæt kylling og ananas, og lad det dampe i yderligere 1-2 minutter. Servér straks toppet med forårsløg og med ris eller nudler til.
Opskriften er til 2 personer

TIP: Heldigvis er der aldrig problemer med at have ananas tilovers hjemme hos os. Den ryger ned som dessert, på morgenbordet eller i madpakken.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/c99659cb93ce436392a948102d002258.jpg

Mandag

https://imgix.femina.dk/legacy/media/0e69b32c598b4958a3a6928712655dde.jpg

Tirsdag

https://imgix.femina.dk/legacy/media/ed951ecdf0804e9ba712de1723d9da0c.jpg

Torsdag

https://imgix.femina.dk/legacy/media/fa0adbb7fe324f36947c0284acdd40c1.jpg

Fredag

Læs også