Butternutsquash-suppe

Foto: Anders Schønnemann
Butternutsquash er min favorit! Men du kan sagtens bruge et andet græskar.
²⁄3butternutsquash i grove terninger
1 løg, hakket
1 æble, revet
2 fed hvidløg, hakkede
2 stilke bladselleri i skiver
olivenolie
4 kviste timian
8 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
salt
GRÆSKARKERNER:
100 g græskarkerner
1 tsk. knust spidskommen
1 tsk. chiliflager
3 spsk. limesaft
salt
TILBEHØR:
groft brød
Sautér græskar, æble, løg, hvidløg og bladselleri i en smule olivenolie i en varm gryde. Lad det hele sautere i 6-7 minutter, men uden at det tager farve. Kom timian i gryden (bind den med lidt kødsnor) sammen med bouillon. Lad suppen snurre i ca. 25 minutter under låg, eller til alle grøntsagerne er helt møre. Kassér timianen, og blend suppen med en stavblender. Smag til med salt.
Rist imens græskarkernerne på en varm, tør pande i 1-2 minutter. Tilsæt spidskommen og chili og derefter lime. Rist i 5-7 minutter, eller til de igen er tørre. Lad dem køle af.
Servér suppen med græskarkerner i og med groft brød til.
Opskriften er til 2 personer