Hakkebøf med løvstikkesmør
Foto: Anders Schønnemann
½ knoldselleri, ca. 450 g
300 g kartofler
1 spsk. olivenolie
1 spsk. flydende honning
salt
100 g rucola
2 spsk. citronsaft
SMØR:
50 g blødt smør
1 tsk. dijonsennep
1 lille håndfuld løvstikke, hakket
salt
BØF:
400 g hakket oksekød
lidt olie til stegning
salt og peber
Skrub eller skræl selleri og kartofler, og skær begge dele i grove terninger. Vend rodfrugterne med olie, honning og salt, og bag dem ved 220° i en varm ovn i ca. 35 minutter, til de er møre. Vend rundt i dem undervejs. Vend de varme rodfrugter med rucola og citronsaft lige inden servering.
Rør smørret med sennep, løvstikke og salt, og sæt det koldt.
Form fire bøffer af kødet, og steg dem i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt og peber.
Servér bøfferne toppet med smør og med rodfrugtsalat til.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER