Få mere grønt på spisebordet
foto: Panthermedia
Tænk dig om en ekstra gang, inden du lægger den røde bøf på grillen eller putter kød i gryden.
Vil du gøre noget godt for dit hjerte og leve længere, er det en god idé at erstatte bøffen med kylling, fisk og gode, fiberrige grøntsager, lyder rådet fra SØNDAGs faste diætist Anne W. Ravn.
LÆS MERE: Vil du gerne have flere grøntsager ind i din kost, så får du fem gode råd lige her
Vil du spise hjertevenligt, så ...
... spis kød fra firbenede dyr max. 1-2 gange om ugen (det såkaldte røde kød fra okse, ko, kalv, svin og lam)
... kød og pålæg med højst 10 gram fedt pr. 100 gram
... bøffer uden fedtkant
... spis fisk som aftensmåltid 2 gange om ugen
LÆS MERE: Mangler du inspiration, når der skal fisk på menuen, så får du her fem lækre opskrifter fyldt med fisk
... indfør én kødfri dag om ugen, hvor du i stedet spiser proteiner fra f.eks. bønner, linser og æg, så du er sikker på at blive mæt
... vælg magert kødpålæg som kyllingepålæg, kalkunpålæg og skinke
Gratis sunde tips på facebook?
Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? Så vær med i sundhedsgruppen, som er resultatet af et samarbejde mellem SØNDAG, Femina, ELLE, Q og Mad & Bolig. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.