Krop & velvære
23. juni 2012

Derfor skal du bruge hvidløg, når du griller

Hvidløg giver god smag til dine grillbøffer, men der er faktisk en sund fordel ved at bruge hvidløg, når du griller
Af: SØNDAGs sundhedspanel
https://imgix.femina.dk/media/f922949c712e4e2c859a78fddcc70788.jpg

foto: Shutterstock

Elsker du også duften af sydende bøffer på en varm grill? Sommer er lig med grill-mad, og med lidt omtanke kan grillen sagtens danne ramme om et både hyggeligt og sundt sommermåltid.

Men da grill-varmen ofte er så høj, at kød og fisk kan danne såkaldte nitrosaminer, kræver det omtanke at grille.

LÆS MERE: Find ti lækre opskrifter til den perfekte grill-aften lige her

Stofferne anses for at være medskyldige i blandt andet hjerte- og kredsløbssygdomme. Jo mere branket, kødet er, jo værre.

Den stinkende rose forhindrer farlige stoffer

Her kan du med glæde drage nytte af naturens hjælpemiddel, hvidløg, også kaldet for den stinkende rose.

Løget ser nemlig ud til at kunne forhindre, at nitrit og nitrat omdannes til de skadelige nitrosaminer.

LÆS MERE: Det er en god ide at finde et alternativ til grillpølser, hvis du vil holde den sunde linje. Her kan du finde ud af, hvor usunde de egentlig er.

Så husk hvidløget i din marinade til grøntsager, fisk og kød og også gerne i salaten!

Læs også