Mad
22. oktober 2008Pærer med karamelsauce
Tid: Ca. 50 min.6 store, modne pærer (ikke for bløde)CitronsaftCa. 1½ dl sukker2½ dl piskeflødeRevet muskatnødSkræl pærerne og skær dem igennem på
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Tid: Ca. 50 min.
6 store, modne pærer (ikke for bløde)
Citronsaft
Ca. 1½ dl sukker
2½ dl piskefløde
Revet muskatnød
Skræl pærerne og skær dem igennem på langs. Fjern kernehuset og dryp pærerne med citronsaft. Smelt sukkeret på en stor pande. Når det er gyldent, kommes pærerne på: Hæld ca. 1 dl vand ved og lad pærerne simre i karamellen, til de er færdige, men ikke udkogte. Tag dem op med en hulske og kog karamellen ned, til den er tyk. Hæld den op i en skål og afkøl. Pisk fløden næsten stiv og vend den kolde karamel i. Fordel pærerne i dessertglas og hæld karamelfløden over. Drys med ganske lidt muskat og servér.