Mad
24. oktober 2012Asiatisk kål
Opskrifter: Sprød salat, som også giver varme på tungen i den kolde tid - prøv den som krydret, friskt tilbehør
Af: Louise Dandanell Ørsted
foto: Bjørn Jakobsen
Asiatisk kål (TID: 25 min. inkl. trækketid)
Ingredienser
½ spidskål
1 tsk salt
1 spsk sukker
2 spsk eddike
2 gulerødder
1 rød chili
2 spsk olie, evt. sesamolie
1 spsk sesamfrø
1 bdt. koriander
LÆS MERE: Kast dig over kål, og find efterårets 6 bedste kålopskifter her
Fremgangsmåde
Rens kålhovedet og skær det i tynde strimler.
Hæld kålen i en rummelig skål, knug salt, sukker og eddike ind i kålen og lad den trække i 10-15 min.
Skræl gulerødderne med en tyndskræller. Skær chili i tynde skiver.
Vend gulerodsstrimler og chili med kålen. Hæld olie over, vend rundt og pynt salaten med sesam og koriander.