Brød og bagværk
9. oktober 2008

Brydeboller

Her får du opskriften på de lækreste brydeboller.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Brydeboller

Foto: Bjørn Jacobsen

Det skal du bruge

Ca. 18 stk.
50 g gær
6 dl lunkent vand
1½ tsk salt
3 spsk olie
1 dl hørfrø
1 dl havregryn (grove)
1 dl sesamfrø
2 dl groft speltmel
ca. 600 g hvedemel
æg til pensling

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet og tilsæt det øvrige.

Ælt dejen smidig og stil den til hævning i ca. 45 min.

Del dejen i ca. 18 boller, som lægges tæt sammen på en plade med bagepapir og efterhæver i 20 min., pensl med æg og drys bollerne med de forskellige frø og gryn.

Bag bollerne ved 225 grader i ca. 20 min.

Læs mere om:

Læs også