Mad
15. december 2009Italiensk panforte med chokolade
Ægte italiensk konfektkage
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
100 g cashewnødder
100 g mandler
100 g pekannødder
100 g pistacienødder
300 g tørrede frugter: en blanding af dadler, rosiner, sultanas og figner
100 g flormelis
100 g mild honning
100 g mørk chokolade
½ tsk revet muskatnød
1 spsk mel
½ tsk kanel
Hak alle nødderne groft og læg dem i en skål sammen med frugten. Dadler og figner skal skæres i mindre stykker.
Smelt flormelis, honning og chokolade forsigtigt sammen. Bland frugt og nødder i, sammen med krydderier og mel.
Det er nemmest at ælte det sammen med hænderne.
Pres massen i en smurt springform og bag ved 150 grader i ca. 30 min.
Afkøl og drys med sigtet flormelis.
PRØV OGSÅ: