Hjemmelavet bananis med chokolade
Foto: Bjørn Jakobsen
TID: 30 min. + frysning
5 dl sødmælk
½ vaniljestang
6 æggeblommer
125 g sukker
Desuden:
3 bananer
Saft og skal af 1 usprøjtet citron
50 g lys chokolade
2½ dl piskefløde
Giv mælken et opkog og fjern den fra varmen. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og lad stangen trække i mælken i 10 min.
Rør kornene i mælken. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Hæld æggecremen i mælken, fjern vaniljestangen og varm forsigtigt op under omrøring, til det tykner. Det må ikke koge. Afkøl cremen.
Skræl bananerne og mos dem med citronsaft og -skal. Skær chokoladen i mindre stykker. Pisk fløden til skum. Bland flødeskum, bananer og chokolade i den kolde creme.
Hæld cremen i en egnet beholder og frys den.
Rør i isen hver halve time, til den er frossen, eller brug en ismaskine.