Tips til den årlige hækkeklipning
Det skal du tænke på, inden du begynder:
Planlæg
- betragt hækken og planlæg hvad du vil gøre. Hvilke behov har hækken? En let studsning, formklipning eller en grundig beskæring? Det afhænger af hækkens alder og type, hvor hårdt du kan gå til værks.
Resultat
- hvordan vil du have, at hækken skal se ud når du er færdig? Hver klipning stimulerer tilvækst. Så klip den ofte, hvis du vil have, at din hæk skal blive tæt.
Ha' det sjovt!
- lad klipningen af hækken blive lidt af et årligt ritual. En sjov opgave at se frem til, når sommeren nærmer sig. Inviter dine naboer og familie når du er færdig og beundre resultatet.
Godt værktøj
- godt værktøj giver et bedre resultat, så enkelt er det. Pas på dine redskaber, så de er i god stand eller invester i nye redskaber. Sørg også for at have en lang ledning, hvis du har elektriske redskaber eller sakse.
Ergonomi
- sørg for en komfortabel ståhøjde ved hjælp af en lille trappestige, som du let kan flytte rundt.
Hækkelipperens historie
Hækken er et af de mest tidløse og populære indslag i de danske haver og interessen omkring dem vokser og vokser. Flere og flere vælger nu at indramme sin grund, sin terrasse eller sin havegang med en hæk. Igennem de senere år er hækkene gået fra bare at være i haven til også at ses på balkoner, hvor de udgør en perfekt beskyttelse for nysgerrige blikke.
Til at begynde med blev havens hække ofte klippet med en manuel hækkesaks eller en beskæresaks. Black & Deckers lancering af den elektriske hækkesaks i 1959 blev derfor startskuddet for en enorm udvikling og siden da er der vokset mange alternativer frem, som både arbejder hurtigere og giver pænere resultater end de første håndværktøj.
Fuglereder
- Husk at passe på fuglereder. Tjek altid hækken for beboere, inden du går i gang.