Brød og bagværk
12. september 2012

Sundt majsbrød med salattern

Opskrift: Majsbrødet er sundt, og har en vidunderlig smag - prøv det til suppe
Af: Gitte Heidi Rasmussen
Sundt majsbrød med salattern

Foto: Bjørn Jakobsen

Majsbrød med salattern (Tid: 15 min. + 45 min. Hævning + 20 min. Bagning)

Ingredienser
(Til 1 brød, bagt i 18 x 25 cm form, mindst 10 skiver)
25 g gær
2 dl kærnemælk
1 tsk salt
2 æg
100 g majsgryn eller minutpolenta
2½ dl majs
150 g salattern, fedtfattig variant
200 g hvedemel

LÆS MERE: Ønsker du flere opskrifter på godt, grønt brød der mætter? Så kan du finde mere inspiration, her

Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i kærnemælk. Tilsæt salt, sammenpisket æg, majsgryn og -kerner samt salattern.

2. Lad det trække i 10 min. og rør hvedemelet i. Kom dejen i en lille form (ca. 18 x 25 cm) med bagepapir og lad det hæve i 45 min.

3. Bag brødet i en 210 grader varm ovn i ca. 20 min., afkøl og nyd brødet friskbagt og gerne lunt.

Energi pr. skive: 178 kcal.
Fordelt på: protein 20%,
kulhydrat 65%, fedt 15%

LÆS MERE: Majsbrødet passer perfekt til supper. Mangler du inspiration til suppen, så prøv en græskarsuppe, her

Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.

Læs mere om:

Læs også