Katrineblommekage
Foto: Bjørn Jakobsen
Katrineblommekage
Ingredienser
(Til ca. 6 pers.)
300 g bløde svesker uden sten
Ca. 100 g mandler
½ l fløde 9 % (eller sødmælk)
6 æggeblommer
50 g sukker
½ stang vanilje
2 tsk kartoffelmel
Blød is eller flødeskum
Fremgangsmåde
En god, gammel, dansk dessert:
Stik en mandel ind i hver sveske og læg dem i et lille ildfast fad.
Kog fløden op. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljekorn og kartoffelmel sammen og hæld den kogende fløde over.
Hæld tilbage i gryden og varm op under omrøring til lige før kogepunktet.
Hæld straks over sveskerne, som bages i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min., til kagen er fast og har fået lidt farve.
Serveres kold med is eller flødeskum til.
LÆS MERE: Lyst til mere kage til kaffen? Prøv SØNDAGs blommekage, se opskriften her
Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.