Brød og bagværk
8. oktober 2010

Rugboller

Suveræne boller med et stykke ost til eftermiddagsteen – og så holder de sig rigtig godt i en plasticpose.
Af: Louise Dandanell-Ørsted
Rugboller

Foto: Bjørn Jakobsen

Cirka 10 stk.

2 dl mælk
50 g gær
2 dl yoghurt
1 tsk salt
1 spsk sirup
373 g fuldkornsrugmel
75 g valnødder
50 g svesker
Ca. 300 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling

Prøv også:

Traditionelt rugbrød Grove, langtidshævede boller Kartoffelbrød med hasselnødder

Lun mælken, til den er fingervarm, og rør gæren ud i lidt af mælken.

Hæld resten af mælken, yoghurt, salt, sirup og rugmel i dejen og rør.

Hak valnødder og svesker og rør dem i dejen også.

Rør hvedemel i, til dejen føles smidig, men stadig fugtig. Dejen er for fugtig til at kunne æltes med hænderne.

Lad dejen hæve overdækket og lunt i 45 minutter.

Ælt dejen godt igennem.

Fugt hænderne og form 10 boller. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og pensl med æg.

Lad dem hæve i yderligere 15-20 minutter.

Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Læs mere om:

Læs også