Svinekotelet med syltet rødkål
Foto: Anders Schønnemann
Sådan laver du svinkotelet med syltet rødkål
Jeg kan godt lide stjerneanis i min kål, men det er bestemt en smagssag.
500 g kartofler i terninger
olivenolie + smør til stegning
1-2 spsk. hakket salvie
salt
KÅL:
½ rødkål, snittet
2 stjerneanis
2 dl god æblemost
1 dl sukker
½ dl æbleeddike
SVIN:
2 store svinekoteletter
lidt olie til stegning
salt og peber
TILBEHØR:
salat
Rist kartoflerne i lidt olie på en varm pande, til de er gyldne og møre. Krydr med hakket salvie og salt.
Kom rødkålen i en gryde med stjerneanis, æblemost og sukker. Lad den simre i 10-15 minutter. Tilsæt eddiken, og lad den småkoge i yderligere 15 minutter. Jeg kan godt lide, at rødkålen har bid, men er du ikke til det, kan du lade den simre længere, inden du kommer eddike i. Smag rødkålen til.
Steg koteletterne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt.
Servér koteletterne med kål, kartofler og salat.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Kålen kan holde sig i et par dage i køleskab, hvis du har for meget.
Prøv også: Svinekoteletter med lun salat af rødkål
Få inspiration til andre lækre hverdagsretter her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Fredag