Brød og bagværk
12. november 2012Opskrift på langtidshævede boller
Der er ikke noget bedre end friskbagte boller. Her får du opskriften på langtidshævede boller
Af: Redaktionen
Husk at brøddejen skal sættes over dagen før.
Dej til ca. 12 boller:
4 dl koldt vand
25 g gær
¾ dl olie
Ca. 600 g hvedemel, gerne malet med alle skaldelene
2 tsk salt
Ca. 100 g revet ost
Et drys paprika
Sådan gør man
Rør vand og gær sammen, gerne i røremaskine, og tilsæt det øvrige, men hold lidt igen med melet. Dæk med husholdningsfilm og stil skålen i køleskabet til næste dag.
Form til ca. 12 boller, som efterhæver 30 min. på bagepapir.
Varm ovnen op til 225 grader, sæt bollerne ind og bag ca. 15 min.
Drys evt. nogle af bollerne med ost og paprika og brug dem som madbrød.