Marokkansk pie med kylling
Foto: Bjørn Jakobsen
TID: 30 min. + koge- og bagetid
Til 6 personer
Fyld:
1 kylling
1 løg
2 spsk olivenolie
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk gurkemeje
½ tsk safran
1 spsk hvedemel
6 dl siet kyllingesuppe
100 g sultanas rosiner
2 spsk hakket frisk koriander
2 spsk hakket frisk persille
Salt og peber
Låg:
9 filoplader
50 g smør
Læg den istandgjorte kylling i en gryde og dæk den med vand.
Bring vandet i kog, skum det for fedt og skru ned.
Lad kyllingen koge ca. 1 time og tag den op.
Når kyllingen er afkølet, plukkes eller skæres kødet fra.
Si suppen og mål 6 dl af. Gem resten til en anden dag.
Varm ovnen op til 200 grader.
Pil og hak løget.
Varm olivenolien op og svits løget 3-4 min.
Tilsæt kanel, ingefær, gurkemeje og safran.
Rør rundt og svits i yderligere 5 min.
Drys melet over og spæd lidt efter lidt med den siede kyllingesuppe.
Tilsæt kyllingekødet, rosiner samt hakket koriander og persille.
Smag til med salt og peber.
Læg 2 plader filodej i bunden af en tærteform med løs bund.
Pensl med smeltet smør, læg 2 filoplader over og pensl igen med smør.
Læg fyldet på.
Læg 2 filoplader over fyldet og pensl med smør.
Læg 2 plader mere over og pensl med smør.
Læg den sidste plade over og slut af med at pensle med smør.
Klip nogle snit i overfladen med en saks og bag tærten i ovnen i 15-20 min., til den er gylden.
Lad tærten køle af i et kvarter før servering.
Lammepie med kartoffelmoslåg