Mad
20. juli 2011Jordbæris
En lækker hjemmelavet flødeis med friske jordbær.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
En lækker hjemmelavet flødeis med friske jordbær.
Jordbæris (til ca. 12 små forme)
2 dl piskefløde
1½ past. æggehvide
75 g sukker
4 past. æggeblommer
50 g sukker
Flødeskum
Jordbær
Blend jordbærrene og hæld dem i en skål.
Pisk fløden.
Pisk æggehviderne, tilsæt sukkeret, og pisk til de er helt stive.
Pisk æggeblommerne med sukker til tyk æggesnaps.
Vend flødeskum, æggehvider og -blommer i jordbærpuréen og frys evt. i små folieforme eller 1 stor form.
Vend formene ud og pynt med flødeskum og jordbær
6 lækre opskrifter på rigtig sommeris, med masser af frisk frugt og lidt for enhver smag.
Appelsin-sjapis Bananpindemed chokolade Blåbærparfait
Hindbær-yoghurtis Jordbæris Karlas frugtispinde