Krop & velvære
25. oktober 2012

Så meget kalk indeholder din mad

Er du i tvivl om, om du får nok kalk i løbet af en dag. Her kan du se en liste over madvarer, der kan hjælpe dig til at få din daglige ration kalk
Af: SØNDAGs Sundhedspanel
kalk

foto: Pantherstock

Der er vist ikke så meget tvivl om, at kalk er og bliver en vigtig del af vedligeholdelsen af kroppen. Kalk styrker din knogler og det er særligt vigtigt at få nok kalk, når man er i overgangsalderen. Sådan lyder det fra SØNDAGs faste ekspert Lise-Lotte Hergel, der er uddannet læge.

LÆS MERE: Kalk kan være med til at forebygge kræft. Få svaret på hvor meget kalk du skal have hver dag for at beskytte dig mod kræft.

Og det kan sagtens lade sig gøre at få dækket dit daglige behov for kalk gennem det du spiser, hvis du altså spiser det rigtige.

Spiser du cirka sådan hver dag, får du dækket dit daglige behov for kalk

2 dl mælk = 240 mg kalk

2 dl syrnet mejeriprodukt = 250 mg kalk

1 dl havregryn = 70 mg kalk

2 skiver rugbrød (100 g) = 80 mg kalk

LÆS MERE: Vil du have endnu flere bud på gode kilder til kalk, så klik her

200 gram grove grøntsager = 80 mg kalk

100 gram appelsin = 30 mg kalk

1 skive ost (20 g) = 140 mg kalk

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200.jpg

Læs mere om:

Læs også