Stil
9. august 2012

SØNDAG dropper professionelle modeller og bruger almindelige kvinder

I forbindelse med modeugen har SØNDAGs mode- og skønhedsredaktør spottet nye tendenser og fortæller, hvorfor SØNDAG ikke længere bruger professionelle modeller
Af: af Trine Fisker
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/04/17/model-i-soendag/model-i-soendag-612x325.jpg

foto: Stine Heilmann

Modeugen, hvor næste forår og sommers kollektioner bliver vist frem, er skudt i gang og selv om man ofte ser tynde og meget unge modeller på catwalken, så kan et mere modent publikum sagtens finde inspiration til klædeskabet, Sådan lyder det fra SØNDAGs mode- og skønhedsredaktør Anne-Sophie Jessen, der følger modeugen.

- Først og fremmest kan jeg sige at jeg er meget begejstret. Der er rigtig mange stilretninger i spil. Moden er ikke dikterende. Du kan vælge fra et ret velassorteret tagselvbord. Og det er jo fantastik for vores læsere på SØNDAG, der er voksne kvinder 40+ og som og som har fundet deres egen personlige stil ved hvad der klæder dem. For dem er det rart at kunne vælge fra mange forskellige stilretninger og kunne oversætte dem til ens egen personlige stil, siger hun i et interview på Radio24syv.

En brugbar mode er en god mode

Hun hæfter sig særligt ved at moden er meget brugbar.

- Det er forholdsvis sikre satsninger, vi har set sådan trendmæssig, hvilket nok også afspejler, at vi er i en krisetid. Det er det sikre, men for vores læsere på SØNDAG er det fantastisk for det er meget brugbart og det er noget almindelige kvinder kan relatere til og som vi kan gå med, når vi skal på job, på restaurant eller cafe med veninderne, siger hun fortsat.

Men for at modesiderne i SØNDAG kan inspirere de modne 40+ kvinder, så skal tøjet også vises på en brugbar måde, og det har fået bladet til at droppe de unge og ultratynde modeller, man ser på de mange catwalks under modeugen. I stedet er det læserne selv, der er modeller.

LÆS MERE: Vil du være model i SØNDAG. Klik her og se hvordan du gør

- Det vi faktisk har gjort på søndag er at vi er holdt op med at bruge professionelle modeller. I stedet bruger vi kun almindelige smukke skønne 40+ kvinder til at vise tøjet frem på modesiderne, og det gør vi simpelthen, fordi vi gerne vil hylde den almindelige smukke modne kvinde, der sagtens kan vise tøjet frem der kan inspirere andre kvinder, forklarer Anne-Sophie Jessen.

Hun har hæftet sig ved tre overordnede tendenser i modeugen.

- Den ene kan vi kalde sort i sort. Vi har set meget sort, og det ser vi igen. En form for klædelig dramatik kan man sige med meget grove stoffer og grov strik og store lange nederdele og store sweatre. Og det er jo anvendeligt for mange.

- Den anden trend vil jeg kalde mønstermix og består af bukser og bluser og jakker i snit, som vi egentlig kender det - ganske almindelig klassisk, men hvor man sætter det sammen på overraskende måder. Man sætter leopardmønster og prikker sammen og camuflagemønster og blomster, og på den måde overrasker man og gør noget nyt.

HØR MERE: Vil du høre SØNDAGs mode- og sundhedsredaktør fortælle om den første dag i modeugen, så klik her.

- Den tredje trend har vi også set i tidligere sæsoner. Det er 50'erstilen, hvor man sætter fokus på retro, det meget kvindelige og taljen. Man ser tøj der kunne have været skræddersyet men ikke er det.

Læs også