Mad
10. august 2010Dampet ørred med ørredmousse
Ørred er lækkert som forret, og da ørred i dag fås til rimelige penge, kunne retten – i en større portion – også sagtens serveres som hovedret. Husk godt brød til!
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Til 2 personer
1 lille ørred
1 dl hvidvin
Salt, peber
MOUSSE:
Prøv også:
Spelttærte med ørred, porre og ærter Dampet fisk med wasabidressing Tunmousse som tunlagkage150 g varmrøget ørred
1 spsk creme fraiche 38%
¼ fed hvidløg
TILBEHØR:
Salat
1 spsk kapers, gerne de salte
1. Damp ørreden i en gryde i vin, salt, peber og vand, så det lige dækker, i ca. 10 min.
2. Afkøl og befri for skind og ben.
3. Hak den varmrøgede ørred i foodprocessoren.
4. Hæld op i en skål og rør med creme fraiche.
5. Smag til med salt og peber.
6. Server den kolde ørred med ørredmousse på salat, og pynt med skyllede kapers.