Jordbær styrker din hukommelse
foto: Panthermedia
Jordbær er røde, og så smager de helt fantastisk. Men det er ikke den eneste fordel ved de røde bær.
En undersøgelse viser nemlig, at hvis vi spiser jordbær og blåbær mindst to gange om ugen, styrker det vores hukommelse.
Ikke kun jordbær - også blåbær
Undersøgelsen har løbet over en årrække, hvor et hold forskere har fulgt 120.000 danske sygeplejersker, deres livsstil og eventuelle sygdomsforløb. Det har givet forskerne megen interessant viden.
Blandt andet har de fundet ud af, at de sygeplejersker, som i dag er over 70 år, kan udskyde deres tendens til senilitet med op til 2,5 år, hvis de spiser enten jordbær eller blåbær mindst to gange om ugen.
Det er flavoniderne, der betyder noget
Sygeplejerskerne er blevet testet hvert andet år i en seksårig periode, og de som spiste flest bær, havde den bedste hukommelse. Det er takket være bærrenes indhold af flavonoider, at kvindernes hukommelse er blevet styrket. Flavonoider findes i jordbær, blåbær og anden frugt og grønt med stærke farver.
Kilde: Annals of Neurology, 2012